Välkommen till SAGA

SAGA - Finner det gömda glömda

SAGA – Skandinavisk Arkeologisk Geofysik 
Vi är en firma som jobbar inom geofysik mot arkeologi / krimenalteknik. Där har vi specialicerat oss med magnetometer, gradiometer.

SAGA - Skandinavisk Arkeologisk Geofysik

Vi är en firma som jobbar inom geofysik mot arkeologi  och kriminalteknik. Vi använder oss av geofysik och då primärt en magnetometer, gradiometer som skannar och avläser mark- och jordytor. Denna metod ger kunskap om var det tidigare har förekommit mänsklig aktivitet utan att rubba och förstöra jordlager. Magnetometern visar området där utgrävningar kan inledas. Det är ett perfekt komplement till den traditionella arkeologin. 

Vår gradiometer

Vi har specialiserat oss med att använda magnetometer, gradiometer.

Geofysik = den fasta jordens fysik där magnetometer, gradiometer avläser om det tidigare förekommit mänsklig aktivitet som förändrat jordens ordinarie sammansättning. Så om ett stort område 1-100 hektar ska undersökas efter arkeologi, där arkeologen misstänker att det kan förekomma arkeologi men vet inte var han/hon skall börja leta är magnetometer, gradiometer ett självklart val för att lokalisera denna arkeologi. Denna icke förstörande tvärvetenskapliga arkeologiska metod (magnetometer, gradiometer) är ett perfekt komplement till den traditionella arkeologin. Denna geofysiska metod ersätter aldrig en arkeologs arbete utan kompleterar den.

Medlem i ISAP (International Society for Archaeological Prospection)
och Gin (Geoforensic International Netgroup)

Ett axplock av våra kunder

Våra tjänster

01.

Område

Våra kunder anvisar området som skall undersökas och scannas som föreberedelse inför utgrävning eller kriminalutredning.

02.

Scanning

Vi använder oss av geofysik och då primärt en magnetometer, gradiometer som skannar och avläser mark- och jordytor.

03.

Tolkning

Tolkning sker i samråd med respektive arkeolog om den vill att SAGA uttalar sig eller sköter det själv annars sista bearbetningsdagen genomgång av det preliminära mätresultatet ingår i arbetet.

04.

Rapport

Den slutgiltiga rapporteringen sker till kund med en inbunden Teknisk Rapport som innehåller kartor.

Translate »
Rulla till toppen
Scroll to Top